Memurların uzun süreli tedavi veya rahatsızlıklarında verilen sağlık kurulu raporu nasıl alınır sorusuna kapsamlı olarak bu makalemizde yanıt vereceğiz.
Memurların rapor süreçleriyle ilgili detaylı bilgi aktarımı yaptığımız makale serimiz devam ediyor. Sağlık kurulu raporu nasıl alınır sorunun cevabını veriyoruz. Sağlık kurulu raporu hangi hallerde alınır? Sağlık kurulu raporu kaç gün alınır? Sağlık kurulu raporu yılda kaç defa alınır gibi soruların cevabı haber detayımızda.
Sağlık Kurulu raporları uzun süreleri rapor verilmesi gerektiğinde devreye girmektedir. Örneğin kanser, verem ve akıl hastalığı gibi durumlarda 18 aya kadar hastalık raporu verilebilmektedir. Diğer uzun süreleri hastalıklarda ise 12 aya kadar izin verilebiliyor. Bunlar tabi azami sürelerdir. 2 hastalık raporu arasındaki alınan süreler 1 yıldan fazla değilse bu azami sürelere eklenebilmektedir. Bu husus önemlidir. Bu süreler en fazla bir kat daha uzatılabilmektedir.
18 AY RAPOR 2 DEFA ALINABİLİR!
Bir örnek vermek gerekirse kanser olan bir memur, tedavisi için hastalık raporu verilebilecek süre 18 aydır. 18 ay sonunda bir kat fazlası bir 18 ay daha hastalık raporu alabilir. Eğer bu süre zarfında hala memur iyileşemiyorsa Memur emekliliğe sevk edilmektedir. Şayet memur iyileşme gösterirse Memurun iyileştiğine dair rapor alınması gerekmektedir. Bu konuda hem Kamu Kurumları hemde çalışan olarak memurlar, genellikle yanlış işlem yapabilmektedirler. İyileştiğine dair rapor alınmıyor ama ancak mevzuata baktığımız da memurun iyileştiğine dair rapor alması gerektiği açıkça belirtilmektedir.
Dolayısıyla kanser olsun, verem olsun uzun süreli tedavi gerektiren (12 ay ve fazlası süreler için) durumların ardından şayet memur iyileşerek göreve başlayacak ise iyileştiğini gösterir rapor alınması gerekmektedir.