Memurun Aldığı Hastalık Raporu Usule Uygun Olmalıdır!

memur-ozluk-haklari

Memurlar ister tek hekim raporu ister sağlık kurulu raporu hangisini alırsa alsın raporun usule uygun olması gerekmektedir. Memur aldığı raporun geçerli sayılabilmesi için sadece hekimin rapor yazması bazen tek başına yetmemektedir. Usule uygun rapor için verilecek en keskin örnek ise, raporun memuriyet mahalli içerisinde alınmış olmasıdır. Memur usule uygun rapor nedir? Memuriyet mahali neresidir? gibi soruların cevabı haber detayımızda.

Memurların hastalık raporları ile ilgili dikkat etmeleri gereken önemli hususlardan birtanesi de alınan hastalık raporunun usule uygun olmamasıdır. Memurun aldığı raporun usule uygun olmaması durumunda rapor hastalık iznine çevrilmektedir. 

USULE UYGUN OLMAYAN RAPOR NE DEMEKTİR?

Makalemizin başında da açıkladığımız üzere; Örneğin memur bir takvim yılı içerisinde 40 gün rapor alabilmektedir. Netekim memur farklı hekimlerden toplamda 1 takvim yılı içerisinde 45 gün rapor aldığını varsayalım. 40 günden sonrası için tek hekim raporu kabul edilmediğinden dolayı raporun sağlık kurulu raporuna çevrilmesi şarttır. Böyle bir durumda memurun çalıştığı kurumun 40 günlük süreyi geçen 5 gün için memuru bilgilendirmesi gerekir. Bilgilendirmede raporun Tek hekim raporundan sağlık kurulu raporuna çevrilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunulması esastır. Memurun da yapılan bilgilendirme sonrasında derhal kurumdaki görevine başlaması gerekmektedir.Çünkü sağlık kurulu raporu olmadan tek hekim raporuyla mali yıl içerisinde 40 günden fazla rapor alınamaz. Alınsa dahi memur hastalık izinleri içerisinde kabul görmez. Aksi takdirde memurun 657 sayılı devlet memurları kanunu çerçevesinde ceza alması gibi bir durum karşısına çıkabilecektir.

Exit mobile version