Memur Hastalık Raporu Fenne Uygun Olmalıdır!

hastalik-raporu-fenne

Memurların yönetmelikler çerçevesinde hastalık yada tedavi süreçleri içerisinde yada sonunda rapor aldıkları bilinmektedir. Peki memurun hastalık raporu ile ilgili daha önceden mevzuatta belirlenen şartlara uygun rapor alması ne demektir? Memur öncelikle aldığı raporu öncelikle fenne uygun almalıdır. Fenne aykırı alınan raporlarda süreç nasıl işlemektir? sorusunun cevabına haber detayımızdan erişebilirsiniz.

FENNE UYGUN OLMAYAN RAPORLAR HAKEM HASTANEYE SEVK EDİLİR

Memur hastalık raporlarıyla ilgili bilinmesi gereken önemli hususlardan birtanesi raporun fenne uygun olmasıdır. Çünkü fenne aykırı alınan raporların kabul görmemesi gibi bir mevcuttur. Devlet memurunun gerçekten hasta olmaması durumunda bir şekilde örneğin ikili ilişkilerini kullanarak hastalık raporu alma gibi durumları yaşanabiliyor. Böyle bir durumda Kurum memuru hakem Hastanesine sevk etme hakkına sahiptir. 

Alınan rapor ile ilgili kurumun herhangi bir gerekçe vesaire göstermeden raporun fenne uygun olup olmadığını hakem hastane marifetiyle kontrol ettirme yetkisi bulunmaktadır. Böyle bir durumda kurumun belirlediği yani sevk ettiği hakem hastaneye devlet memurunun giderek raporunu bir nevi onaylatması gerekmektedir. Bu husus memur açısından önem arz etmektedir.  Kamu kurumları bu yetkisini genellikle kullanmamak ile beraber Hastalık raporu alma işlemini alışkanlık haline getiren memurlar için kurumlar hakem hastane yöntemini uygulamaktadırlar. 

Takdir edersiniz ki hastalık raporlarını kullanarak mesaiye devam etmemeyi alışkanlık haline getiren memurlar için kurumların hakem hastane uygulamasını yapması iş barışı açısından da önem arz etmektedir.

Exit mobile version